Welkom bij AntiWitwas, de toepassing die u helpt bij uw verplichtingen in het kader van de antiwitwaswetgeving.

AntiWitwas: Veel gestelde vragen

De AntiWitwas-tool zal u begeleiden bij het screenen van uw cliënten en contractspartijen en zal u adviseren inzake cliëntacceptatie.
Vervolgens kan u ook het waakzaamheidsniveau (risicoprofiel) van uw cliënten en contractspartijen bekijken.
Tot slot kan u de betrokken partijen samenbrengen in een transactie en ook hier het waakzaamheidsniveau (risicoprofiel) van berekenen.

Het berekenen van de adviezen gebeurt aan de hand van een "wizard" die u de nodige vragen stelt en u gaandeweg vraagt de benodigde bewijsstukken toe te voegen.
U krijgt enkel de vragen te zien die van toepassing zijn en u zal merken dat deze voornamelijk bestaan uit aan te vinken antwoorden.
Op deze manier kan u vrij vlot aan uw verplichtingen voldoen.

Wanneer de toepassing u een verhoogde waakzaamheid adviseert, kan u ook meteen overgaan tot het melden van de betreffende cliënt, contractspartij of transactie.
De antiwitwas-verantwoordelijke kan elke melding van zijn/haar kantoormedewerkers evalueren en al dan niet doormelden aan het CFI (Cel voor Financiële Informatieverwerking).
Via een handige meldingspagina kan zowel de kantoormedewerker als de antiwitwas-verantwoordelijke de status van eventuele meldingen opvolgen.

Het geheel van uw activiteiten in de AntiWitwas-tool is digitaal raadpleegbaar en via een handige zoekfunctie vindt u meteen de juiste cliënt, contractspartij of transactie.
Om te voldoen aan de nodige verplichtingen, blijft alles ook bewaard tot op z’n minst 10 jaar na het beëindigen van uw relatie met de betreffende cliënt of contractspartij.

Bezig met laden... even geduld.
Gelieve de pagina niet te herladen.

Hulp nodig?

Raadpleeg de meest gestelde vragen of contacteer ons