Welkom bij AntiWitwas, de toepassing die u helpt bij uw verplichtingen in het kader van de antiwitwaswetgeving.

AntiWitwas abonnementen

AntiWitwas, de toepassing die u helpt bij uw verplichtingen in het kader van de antiwitwaswetgeving, werd goedgekeurd door FOD Economie, het controleorgaan van de vastgoedsector. Dit wil zeggen dat, wanneer u de toepassing gebruikt zoals bedoeld, u wordt geacht in orde te zijn met uw antiwitwasverplichtingen. AntiWitwas biedt u verschillende abonnementen aan, die zijn afgestemd op de grootte van uw kantoor. Hierdoor kunt u het abonnement kiezen dat het beste past bij uw behoeften, zodat u uw transacties tegen een aantrekkelijk tarief kunt uitvoeren.

Klik hier om een abonnement aan te kopen

VOOR WIE?

Elke BIV-erkende vastgoedmakelaar kan gebruik maken van de AntiWitwas-toepassing.
Zowel de antiwitwas-verantwoordelijke als de kantoormedewerker kan zich aanmelden en registreren teneinde zijn/haar verplichtingen in het kader van de antiwitwaswetgeving te vervullen.

STARTEN met AntiWitwas

Om te starten met AntiWitwas dient u zich aan te melden met uw account.
Beschikt u nog niet over een account, maak dan een nieuwe aan. Na een korte registratieprocedure kan u deze toepassing gebruiken.

Aanmelden

WAT?

De AntiWitwas-tool zal u begeleiden bij het screenen van uw cliënten (en contractspartijen) en zal u adviseren inzake cliëntacceptatie. Vervolgens kan u ook het waakzaamheidsniveau (risicoprofiel) van uw cliënten (en contractspartijen) bekijken. Tot slot kan u de betrokken partijen samenbrengen in een transactie en ook hier het waakzaamheidsniveau (risicoprofiel) van berekenen.

Het berekenen van de waakzaamheidsniveaus gebeurt aan de hand van een "wizard" die u de nodige vragen stelt en u gaandeweg toelaat de benodigde bewijsstukken toe te voegen.

Wanneer de toepassing u een verhoogde waakzaamheid adviseert, kan u ook meteen overgaan tot het melden van de betreffende cliënt, contractspartij of transactie. De antiwitwas-verantwoordelijke kan elke melding van zijn/haar kantoormedewerkers evalueren en al dan niet doormelden aan het CFI (Cel voor Financiële Informatieverwerking).

Via de handige Meldingen-pagina kan zowel de kantoormedewerker als de antiwitwas-verantwoordelijke de status van eventuele meldingen opvolgen.

Het geheel van uw activiteiten in de AntiWitwas-tool is digitaal raadpleegbaar en via een handige zoekfunctie vindt u meteen de juiste cliënt, contractspartij of transactie. Om te voldoen aan de nodige verplichtingen, blijft alles ook bewaard tot op z’n minst 10 jaar na het beëindigen van uw relatie met de betreffende cliënt of contractspartij.

Hulp nodig?

Raadpleeg de meest gestelde vragen of contacteer ons.

Bezig met laden... even geduld.
Gelieve de pagina niet te herladen.